Regulamet de functionare

REGULAMENT DE FUNCȚIONAREAL SĂLII DE SPECTACOLE/ CINEMATOGRAF DIN INCINTA CENTRULUI MULTIFUNCȚIONAL EDUCATIV PENTRU TINERET „JEAN CONSTANTIN”

Prezentul regulament are scopul de a asigura funcționarea Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, într-un mediu plăcut, prin respectarea atât a legislației în vigoare, a Regulamentului de ordine Interioară cât și a clienților, vizitatori ai cinematografului sau spectatori. Regulamentul cuprinde reguli și norme de conduită, obligatorii de a fi respectate, pentru buna desfășurare a activității Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Înainte de a achiziționa bilete pentru filmele ce rulează în cadrul sălii de cinematograf, vă rugăm să vă familiarizați cu prezentul regulament. Se consideră că prin achiziționarea biletului și intrarea în incinta cinematografului, confirmați că sunteți complet familiarizați, ați înțeles, sunteți de acord și vă obligați să respectați Regulamentul de funcționare al Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

ÎN SALA CENTRULUI MULTIFUNCȚIONAL EDUCATIV PENTRU TINERET „JEAN CONSTANTIN” SUNT INTERZISE URMĂTOARELE:

1. Fotografierea sau filmarea.
2. Fumatul, inclusiv folosirea dispozitivelor de tip țigară electronică.
3. Accesul cu bagaje voluminoase.
4. Accesul cu produse alimentare sau băuturi
5. Folosirea dispozitivelor electronice în sălile de spectacol (camere de filmat sau alte echipamente de înregistrare), în timpul rulării filmelor.
6. Accesul cu animale.
7. Accesul persoanelor în stare de ebrietate sau agresive.
8. Accesul cu orice tip de arme. Orice persoană asupra căruia vor fi depistate arme sau substanțe ilegale va fi nevoită să părăsească incinta cinematografului. Orice astfel de incident va fi raportat Poliției Municipiului Constanța.
9. Degradarea în orice mod a mobilierului (inclusiv statul cu picioarele pe scaune). Costurile vor fi imputate celor care au produs paguba.
10. Accesul în spații ce sunt marcate ca fiind restricționate accesului persoanelor neautorizate.

ALTE REGULI ȘI ASPECTE:

1. Accesul spre sala de cinematograf se face doar cu maxim 30 minute înainte de a începe spectacolului. Din respect pentru clienții din sală, după ora de începere a spectacolului, oră înscrisă pe bilet, accesul în sală este permis timp de doar 15 de minute după începerea proiecției. De asemenea, cumpărarea de bilete la un spectacol, este posibilă doar pentru încă maxim 15 minute după ora sa de începere.
2. Biletele de intrare la spectacole și cinema se pot achiziționa online sau de la casieria Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, cu respectarea programului de lucru afișat pe site-ul instituției www.centruljeanconstantin.ro sau pe pagina de facebook a acestuia https://www.facebook.com/CMEPTJC/ .  Clienții sunt rugați să se prezinte la casieria centrului pentru achiziționarea biletelor de intrare în timp util, anterior orei de programare pentru începerea vizionării filmului sau spectacolului și să respecte ordinea.
3. Costul biletelor achiziționate direct de la casieria  Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” se poate preschimba în voucher sau se poate restitui prin virament cu ordin de plata sau in numerar pe baza dispoziției de plata în maxim 5 zile lucrătoare dar numai după anunțarea intenției de renunțare (in scris sau prin e-mail),  cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea spectacolului. Biletele achiziționate online, se pot anula cu maxim 30 de minute înainte de începerea filmului prin aplicația Cinemagia sau accesând mail: bilete@cinemagia.ro.Excepție fac situațiile excepționale: (ex. anulare film, eroare din vina casierului, modificare program, forță majoră-calamități întreruperi energie electrică, accidente) cazuri în care, spectatorii vor primi pe loc vouchere de aceeași valoare cu cea a biletului returnat.
4. Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” nu este răspunzător pentru obiectele uitate, pierdute sau considerate furate în incinta cinematografului.
5. În cazuri excepționale, programul de filme tipărit poate suferi modificări. Pentru programul actualizat consultați site-ul oficial al centrului sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/CMEPTJC/  cu 48 de ore înainte de data începerii proiecției.
6. Vă rugăm verificați cu atenție clasificarea filmului înainte de a opta pentru vizionarea acestuia. Audiența filmului trebuie să corespundă vârstei dumneavoastră. În cazul în care, un minor dorește să vizioneze un film ce nu corespunde grupei sale de vârstă, acesta va avea acces în sala, doar însoțit de tutorele legal sau de o alta persoana 18+ Clasificarea Filmelor de către CNC:Toate filmele ce rulează în sălile Operatorului sunt clasificate de către Centrul Național al Cinematografiei din punct de vedere al segmentului de vârsta căruia îi este destinat. Totuși, responsabilitatea respectării de către spectatori a acestor clasificări aparține în exclusivitate cumpărătorilor de bilete.AG - Audiență generală.AP 12 - Acordul părinților pentru copiii sub 12 ani. (accesul în sală al copiilor sub 12 ani este permis doar cu acordul și împreună cu un părinte /tutore)N-15 - Nerecomandat sub 15 ani. (este necesar ca un adult să fie prezent în momentul achiziționării biletelor și să însoțească vizionarea filmului cu rating de N15 de către copiii sub 15 ani) IM-18 - Interzis minorilor. (Accesul persoanelor sub 18 ani este strict interzis, chiar și însoțite de un părinte/tutore.)
7. Părinții/tutorii sunt singurii responsabili pentru copilul (copiii) lor. Copii sub 12 ani vor intra în sală însoțiți de părinte/ tutore propriu.
8. Sunteți direct răspunzători în eventualitatea unor reacții adverse cauzate de imagini și sunete produse în timpul vizionării filmului ales de dumneavoastră.
9. Durata unui spectacol este formată din durata propriu-zisă a filmului, la care se adaugă până la maxim 10 de minute de trailere de filme și/sau reclame.
10. Este obligatorie păstrarea bonurilor fiscale și a biletelor de intrare la film pe toată durata prezenței în sala de cinematograf. Persoanele găsite fără bilet, sau cu bilet ce nu este valabil la spectacolul la care participă, vor fi invitate să părăsească incinta sălii de spectacole/cinematograf. Bonurile fiscale sau biletele de intrare la film, deteriorate, pierdute, sau considerate furate, nu pot fi înlocuite.
11. Filmele ce rulează în sistem PREMIERĂ/AVANPREMIERĂ nu se supun reducerilor și promoțiilor aflate în desfășurare.
12. În cazul achiziționării de la casierie a biletelor cu reducere pentru studenți/pensionari, reducerea este obținută numai prin prezentarea carnetului de student vizat la zi pentru anul universitar în curs sau după caz al cuponului de pensii + buletinul solicitantului.
13. În cazul achiziționării online a biletelor cu reducere pentru studenți/pensionari, reducerea trebuie dovedită prin prezentarea carnetului de student vizat la zi pentru anul universitar în curs sau după caz al cuponului de pensii + buletinul solicitantului. În cazul în care, reducerea nu poate fi dovedită, atunci valoarea biletului online nu se returnează.
14. În cazul persoanelor posesoare de certificat de handicap cu grad accentuat/grav și însoțitorilor acestora, aceștia beneficiază de bilete gratuite în limita a 10 proiecții/ lună de persoană conform HCJ 119/26.05.2021 și a legislației în vigoare cu excepția filmelor prezentate în PREMIERĂ/AVANPREMIERĂ doar cu acte doveditoare, din care sa reiasă gradul de handicap.a. Copilul cu handicap, precum şi persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate în limita a 10 proiecții/luna/persoana dar numai la filmele potrivite categoriilor lui de vârstă cu excepția filmelor prezentate în PREMIERĂ/AVANPREMIERĂ ( cu acte doveditoare, din care sa reiasă gradul de handicap)
15. Înainte de a părăsi punctul de vânzare vă rugăm asigurați-vă că datele imprimate pe biletele primite corespund cerințelor dumneavoastră. Nu se acceptă plângeri ulterioare.
16. Vă rugăm verificați restul banilor primiți, înainte de a părăsi casa de bilete.
17. Un film  va fi anulat dacă înainte cu 3 minute de ora de începere a lui, nu a înregistrat mai mult de 5 bilete vândute (tarif întreg sau tarif redus), doar în cazul în care acestea sunt achiziționate de la casieria centrului.În cazul în care proiecția înregistrează vânzări online, proiecția va rula.
18. Este obligatorie respectarea locurilor înscrise pe biletele de intrare. Din momentul începerii proiecției, locurile își pierd valabilitatea
19. Ne rezervăm dreptul de a refuza vânzarea de bilete și de a nu permite accesul în sala de spectacol persoanelor sub influența alcoolului sau a unor substanțe interzise și persoanelor ce cauzează tulburarea liniștii publice. De asemenea, păstrarea unui comportament fizic/verbal civilizat și adecvat este obligatorie pe parcursul prezenței în Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Persoanele cu un comportament inadecvat (agresiv, etc) vor fi nevoite să părăsească incinta cinematografului fără returnarea contravalorii biletelor.
20. Clienții au obligația de a se supune în incinta cinematografului indicațiilor personalului centrului în cazul unei situații de urgență (ex.: atentat, incendiu, cutremur, etc.) cât și  în cea cu privire la căile de evacuare/acces.
21. Telefoanele mobile trebuie oprite sau păstrate pe modul silențios pe toată durata spectacolului/ filmului, utilizarea lor în acest timp îi poate deranja pe ceilalți clienți.
22. Vă aducem la cunoștință că incinta centrului și împrejurimile acestuia sunt dotate cu echipamente de înregistrare video.
23. În cazul în care un client sau un grup de clienți încearcă să încalce prezentul regulament, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”  își rezervă dreptul de a-i evacua fără returnarea biletelor.  Aceste măsuri pot duce chiar la interdicție sau la acțiuni legale.

Plata biletelor

1.    Plata pentru Biletul comandat online se efectuează utilizând aplicația Cinemagia la care spectatorul va fi transferat în mod direct după plasarea comenzii, potrivit condițiilor menționate în termenii și condițiile respectivelor servicii de plată ale site-ului web www.cinemagia.ro.
2.    Spectatorul poate plăti pentru biletele comandate exclusiv utilizând opțiunile de plata disponibile prin platforma Cinemagia/Orange/Vodafone.
3.    Plata care rezulta dintr-o singura comandă va fi efectuată odată, integral și va acoperi toate biletele comandate.
4.   Preturile afișate pe Site-ul Web după ce comanda este acceptată cât și de pe Bilet sunt sume brute ce includ TVA-ul și taxe calculate în conformitate cu legislația și reglementările în vigoare.  
5.    După ce plata este efectuata, spectatorul va primi un e-mail de confirmare finală a achiziției online de la Cinemagia. E-mailul de la Cinemagia va include și biletul electronic, care va permite accesul în cinematograf, la filmul/spectacolul dorit.

Restituirea biletelor

1.    Biletele cumpărate online nu pot fi schimbate cu bilete la un preț diferit, la un alt film sau la o altă oră sau dată de difuzare.
2.    Biletele cumpărate online pot fi restituite cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea filmului pentru care biletul a fost cumpărat, prin aplicația Cinemagia.
3.    În cazul în care un spectacol nu se ține din diferite motive ( nu se întrunește numărul minim de 5 bilete vândute (tarif întreg sau tarif redus), defecțiuni tehnice, pană de curent etc.) biletul achiziționat de la casierie sau prin aplicația Cinemagia va fi înlocuit cu un voucher cu aceeași valoare și valabilitate 15 zile din momentul emiterii.  

Categorii de spectatori

Spectatorii se încadrează în următoarele categorii, în funcție de tipul de bilet cu preț integral sau redus:•  „Adult” – se consideră orice persoană (indiferent de vârstă) care plătește prețul integral al biletului;•   ”Copil” - se consideră persoana având vârsta de cel mult 6 ani, la data cumpărării biletului;•   ”Elev” - *se consideră tinerii care urmează o formă de învățământ cursuri de zi, din România, gimnazial sau liceal şi au carnet de elev vizat la zi; •   "Student” - se consideră tinerii (*conform legii educației 330 din 2006 art.2 al.2 punctul a).Cetățenii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani) care urmează o formă de învățământ superior, la cursuri de zi, seral si FF (fără frecvență) și au carnet de student vizat la zi.Pentru categoriile: copil, elev, student, pensionar, CMEPTJC oferă bilete cu discounturi cu condiția ca spectatorul să prezinte în cinematograf documentele menționate mai sus, care să confere dreptul la reducere și să acceseze filmul corespunzător categoriei lui de vârsta. (în caz contrar, acesta va plăti prețul întreg)

Protejarea datelor personale

1.    In legatură cu procesul de rezervare de locuri și cumpărare de bilete online, spectatorul va pune la dispoziția Operatorului Site-ului Web datele sale persoanele. Operatorul Site-ului Web este operator de date cu caracter personal.
2.    Furnizarea datelor personale de către Utilizatori este voluntara, dar necesara pentru a îndeplini scopurile de procesare de date personale, așa cum este indicat la punctul 3 de mai jos, în special pentru a derula procesul de rezervare sau cumpărare a biletelor online.
3 CMEPT Jean Constantin se obligă să respecte prevederile Regulamentului nr. 679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, privind libera circulație a acestor date precum si Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Ca atare, Organizatorul se angajează să păstreze confidențialitatea datelor personale și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial și legislației în vigoare.
4.    Datele personale sunt procesate de către Operatorul Site-ului Web numai pentru a furniza și presta serviciile sau produsele comandate, îndeosebi pentru a finaliza rezervarea sau cumpărarea biletelor online pe aplicația Cinemagia, precum și în scopul efectuării plații pentru un serviciu, având in vedere potențiale reclamații, arhivarea sau contactul legate de un serviciu/produs comandat
5.    Datele personale vor putea fi utilizate de către Cinemagia pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre acțiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc. Datele personale vor putea fi transmise autorităților in drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități in drept pentru efectuarea oricăror verificări justificate in baza legii. Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. CMEPT Jean Constantin se obliga sa respecte prevederile Regulamentului nr. 679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, privind libera circulație a acestor date precum si Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date iar la cererea clientului (trimisa la adresa B-dul Ferdinand nr. 56 sau pe email: filmburada.constanta@gmail.com), se obliga: sa rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conforma dispozițiilor de mai sus, să înceteze prelucrarea datelor personale.CMEPT Jean Constantin certifică faptul că va respecta:(a) dreptul de a cere CMEPT Jean Constantin sa  confirme dacă prelucrează sau nu datele personale, în mod gratuit pentru o solicitare pe an;(b) dreptul de a cere CMEPT Jean Constantin sa rectifice, actualizeze, blocheze sau să șteargă, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conforma dispozițiilor mai sus enumerate.(c) dreptul de a cere CMEPT Jean Constantin sa înceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor personale;(d) In cazul plăţilor online, plata serviciilor de pe acest website este efectuata prin intermediul soluțiilor de plata online oferite de aplicația Cinemagia. În vederea eliminării riscului ca datele clienților să intre în posesia și să fie folosite abuziv de terțe persoane, CMEPT Jean Constantin garantează securitatea sistemelor informatice.6.    Operatorul Site-ului Web se va asigura că datele personale sunt securizate, utilizând măsuri tehnice care asigura cel mai înalt nivel de securitate a datelor personale ale Utilizatorilor, în conformitate cu reglementările legislației in vigoare.

Reclamații

1.    Utilizatorul poate emite o reclamație cu privire la procesul de rezervare de locuri si cumpărare de bilete prin utilizarea Site-ului Web in termen de 5 (cinci) zile calendaristice de la data achiziției.
2.    Reclamația poate fi trimisa Operatorului Site-ului Web prin e-mail la adresa: filmburada.constanta@gmail.com
3.    In cuprinsul reclamației, Utilizatorul va specifica obiectul sesizării sale, precum și numărul tranzacției. Operatorul Site-ului Web nu va fi făcut răspunzător pentru achiziția incorecta efectuata de către Utilizator, îndeosebi pentru furnizarea de date incorecte sau neveridice.
4.    Reclamația va fi examinată de către Operatorul Site-ului Web în termen de 10 zile lucrătoare din momentul în care Operatorul primește reclamația. Operatorul va informa Utilizatorul despre decizie prin e-mail, in termen de 30 zile lucrătoare de la examinarea reclamației.
5.    Examinarea reclamației de către Operatorul Site-ului Web nu aduce atingere dreptului Utilizatorului de a pretinde daune pentru prejudiciile create.  

Prevederi finale

1.    Chestiunile neprevăzute în prezentul Regulament de Funcționareal sălii de spectacole/ cinematograf din incinta Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” se vor supune reglementarilor Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor privind protecția consumatorilor.
2.    Prezentul Regulament de Funcționare al sălii de spectacole/ cinematograf din incinta Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” este pus la dispoziție gratuit utilizând Site-ul Web, care permite descărcarea, înregistrarea și tipărirea lui.
3.    Operatorul Site-ului Web poate modifica la nevoie prezentul Regulament de Funcționareal sălii de spectacole/ cinematograf din incinta Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.
4.    Chestiunile neprevăzute în prezentul regulament se vor supune altor termeni si condiții disponibili pe site-ul web www.centruljeanconstantin.ro. Prezentul regulament se poate modifica ori de câte ori este necesar.  

Vă mulțumim pentru luarea la cunoștință a regulamentului și vă dorim vizionare plăcută.

Ultimele noutăți

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”